Mazak'ın yeni Inabe tesisi üretime başlıyor

Yamazaki Mazak, Mie ilindeki yeni Inabe tesisi'nin ilk inşaat aşamasının tamamlandığını ve montaj operasyonlarının başladığını duyurdu.
Büyük beş yüzeyli  ve 5 eksenli işleme merkezleri üreten yeni tesis, özellikle havacılık, inşaat makinaları ve enerji sektörlerinde büyük takım tezgahına yönelik artan talebi karşılamak üzere açıldı. Inabe Fabrikası Mazak'ın Japonya'daki altıncı üretim tesisidir.
Inabe Fabrikasının inşaatı 2016'da başladı ve ilk aşama Şubat 2018'de tamamlandı. İlk aşama tamamlandığında, büyük takım tezgahlarının üretimi, Gifu İli'ndeki Minokama Tesisi'nden Inabe'ye aktarıldı. Buna ek olarak, Inabe tesisinde operasyonların başlatılması ile Japonya'daki toplam üretim kapasitesi yüzde 20 artırıldı.
Takım tezgahı piyasası şu anda oldukça güçlü ve yeni tesisin, şirketin iç ve dış pazarların ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde yanıt verebilmesini sağlamasıyla üretimde daha fazla artış planlanıyor.

Inabe Fabrikası'na genel bakış:

• Fabrika adı: Inabe Fabrikası
  • Adres: Inabe-city, Mie prefecture
  • Toplam arazi alanı: 115.000 m2 (1.237.850 ft2)
  • Zemin alanı: Birinci inşaat aşamasında 33.000 m2 (355.209 ft2)
  • Ürün: Beş yüzeyli büyük işleme merkezleri, 5 eksenli işleme merkezleri ve küçük/orta boyutlu dikey işleme merkezleri
  • Yatırım: 16,0 milyar yen (birinci inşaat aşaması)

Havacılık ve inşaat makinaları sektörlerinde kullanılan büyük takım tezgahlarına yönelik üretim tesisi

Büyük ölçekli test kesimi ve anahtar teslim proje alanı

• Tavan yüksekliği 19 m (62 ft 4 inç) – tüm Mazak tesislerinde en yüksek 19 m (62 ft 4 inç) tavan yüksekliği sayesinde vinç rayının altındaki yükseklik 13 m'dir (42 ft 8 inç). Bu sayede büyük takım tezgahlarının üretilmesi için yeterli alan bulunmaktadır. Referans: Minokamo Tesisi 1 tavan yüksekliği: 16 m (52 ft 6 inç), vinç rayı altındaki yükseklik: 8 m (26 ft 3 inç)
  • Yüksek hassasiyetli büyük takım tezgahlarının üretimine yönelik güçlü temel. Fabrikanın betonarme temel yapısı, büyük takım tezgahlarının yüksek hassasiyetli montajını sağlamak için ayar ve inceleme sırasında titreşimi önlemek amacıyla 1 m (3 ft 3 inç) kalınlığındadır.
  • Fabrikada sürekli sıcaklık kontrolü, gelişmiş klima sistemi ve aydınlatma. Dışarıdaki sıcaklıktaki değişikliklerden kaynaklanan tüm etkileri ortadan kaldırmak için fabrika içinde zemin üzerinde 10 m (33 ft) yüksekliğe kadar olan sıcaklık ±1 Santigrat derece (1,8 derece F) hassasiyetinde kontrol edilmektedir. Yüksek verimli çevresel kontrol sistemi ve fabrika aydınlatması, geleneksel sistemlere kıyasla önemli ölçüde düşük elektrik güç gereksinimlerine sahiptir.
  • Büyük ölçekli test kesimi ve anahtar teslim proje alanı. Geniş zemin alanı, test kesimi ve anahtar teslim kurulumu için kullanılan büyük takım tezgahlarının sergilenmesi amacıyla etkili bir şekilde kullanılacak.